Preigney is een klein dorpje in de Haute Saône (regio Bourgogne- Franche-Comté), een gebied met veel bossen, landbouw en de rivieren de Saône en Marne. Het telt +/- 120 inwoners. De omgeving leent zich prima voor het maken van heerlijke wandelingen en fietstochten door het heuvelachtige landschap. De afwisseling van bossen en agrarische gronden, het vele wild en de prachtige vergezichten geven een weldadige rust; s’avonds hoort u de uilen roepen.
Haute Saone ligt tussen de Vogezen en de Jura zodat u deze gebieden ook gemakkelijk kunt ontdekken.


Activiteiten:
Voor diverse watersporten en zwemmen zijn er meerdere meertjes in de nabije omgeving. Op30 km. afstand bij Langres ligt het grote recreatiemeer Lac de Liez.
Op loopafstand bevindt zich een vismeertje met camping waar u lekker op het terras iets kan eten of drinken.
Het wintersportgebied La Bresse ligt op 115 km afstand.


Wijn en dégustation:
Op25 km. afstand ligt het wijngebied van het dorpje Coiffy le Haut. Hier kunt u op verschillende adressen wijn proeven. Wijnproeven kunt ook in het kleine stadje Champlitte doen. Ook de Elzasser wijnroute of de Route du Grand Cru is als dagtocht met de auto een aanrader.


Restaurants:
In de nabije omgeving zijn meerdere goede en betaalbare restaurants, o.a. Le Fayl in Fayl-Billot, Bart de Bont in Fayl-Billot, Le Pomme d’Or in Port Sur Sâone, pizzeria in Melin (aan de RN19), Le Balcon in Combeaufontaine (exclusiever) en diverse restaurantjes in Jussey. Een stukje verder rijden, maar erg aan te raden is restaurant Le Voilá in Melay (Nederlandse eigenaren)

Uiteraard komt u nog meer restaurantjes tegen als u er een dag op uit trekt in de omgeving.


Vide-grenier:
In de omgeving worden er regelmatig vide-greniers (Franse rommelmarkten) georganiseerd.
Het is erg leuk om hier de Franse sfeer te proeven en misschien nog iets leuks op kop te tikken. Op deze website kunt u zien wanneer en waar een volgende 'vide grenier' wordt gehouden.